Існує багато рецептів голубців, у кожної господині він свій.
Голубці приготовані за цим рецептом виходять дуже смачні!
У рецепті можна використовувати будь фарш, за смаком (я використовувала свинина + яловичина).
Рис використовувала круглозерний, попередньо його НЕ відварювала. Якщо ви використовуєте рис, оброблений паром, його можна відварити.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 7-10 голубців.
Інгредієнти
Голубці. Інгредієнти
середній качан капусти
500 г фаршу
100 г рису
150 г цибулі
150 г моркви
сіль
перець
рослинне масло
соус:
300 г сметани
300 г томатного соусу (пасти, кетчупа)
2-3 зубчики часнику (за бажанням)
Приготування
Крок 1 З капусти зняти листя.
Крок 2 У великій каструлі (3-4х літрової) закип'ятити воду.
Крок 3 У киплячу воду опустити листя.
Потримати до тих пір, поки вони не стануть м'якими (2-3 хвилини).
За допомогою шумівки дістати листя, остудити.
Крок 4 Цибулю дрібно нарізати.
Крок 5 Моркву натерти на дрібній тертці.
Крок 6 У фарш додати рис.
Крок 7 Перемішати.
Крок 8 Додати цибулю і моркву.
Посолити, поперчити.
Крок 9 Перемішати.
Крок 10 На лист капусти викласти фарш.
Крок 11 Загорнути верхній край.
Крок 12 Загорнути бічні краї.
Крок 13 Загорнути нижній край.
Крок 14 Готуємо соус.
Змішати сметану і томатний соус.
Крок 15 Додати видавлений через чеснокодавку часник.
Трохи посолити.
Перемішати.
Крок 16 На рослинному маслі обсмажити голубці з одного боку.
Крок 17 Перевернути, обсмажити з іншого боку.
Крок 18 Додати соус.
Крок 19 Налити воду так, щоб вона покривала голубці.
Крок 20 Накрити кришкою.
Гасити протягом 35-40 хвилин.
Крок 21 Подавати зі сметаною і з соусом, в якому гасилися голубці.
Смачного!
Голубці приготовані за цим рецептом виходять дуже смачні!
У рецепті можна використовувати будь фарш, за смаком (я використовувала свинина + яловичина).
Рис використовувала круглозерний, попередньо його НЕ відварювала. Якщо ви використовуєте рис, оброблений паром, його можна відварити.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 7-10 голубців.
Інгредієнти
Голубці. Інгредієнти
середній качан капусти
500 г фаршу
100 г рису
150 г цибулі
150 г моркви
сіль
перець
рослинне масло
соус:
300 г сметани
300 г томатного соусу (пасти, кетчупа)
2-3 зубчики часнику (за бажанням)
Приготування
Крок 1 З капусти зняти листя.
Крок 2 У великій каструлі (3-4х літрової) закип'ятити воду.
Крок 3 У киплячу воду опустити листя.
Потримати до тих пір, поки вони не стануть м'якими (2-3 хвилини).
За допомогою шумівки дістати листя, остудити.
Крок 4 Цибулю дрібно нарізати.
Крок 5 Моркву натерти на дрібній тертці.
Крок 6 У фарш додати рис.
Крок 7 Перемішати.
Крок 8 Додати цибулю і моркву.
Посолити, поперчити.
Крок 9 Перемішати.
Крок 10 На лист капусти викласти фарш.
Крок 11 Загорнути верхній край.
Крок 12 Загорнути бічні краї.
Крок 13 Загорнути нижній край.
Крок 14 Готуємо соус.
Змішати сметану і томатний соус.
Крок 15 Додати видавлений через чеснокодавку часник.
Трохи посолити.
Перемішати.
Крок 16 На рослинному маслі обсмажити голубці з одного боку.
Крок 17 Перевернути, обсмажити з іншого боку.
Крок 18 Додати соус.
Крок 19 Налити воду так, щоб вона покривала голубці.
Крок 20 Накрити кришкою.
Гасити протягом 35-40 хвилин.
Крок 21 Подавати зі сметаною і з соусом, в якому гасилися голубці.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий