суббота, 28 февраля 2015 г.

Лазанья

Лазанья - популярна страва італійської кухні.
Зараз, практично у всіх супермаркетах, можна купити листи для лазаньї.
Продаються вони у відділах з макаронними виробами.
Лазанья - страва хоч і дуже смачне, але дуже поживне. Якщо у вас залишилася готова лазанья, її можна заморозити.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
Інгредієнти
Лазанья. Інгредієнти

    200-250 г листів лазаньї
    1 кг фаршу
    500 г помідорів
    200 г цибулі
    150 г моркви
    3-4 зубчики часнику
    1 літр молока
    100 г вершкового масла
    100 г борошна
    300 г твердого сиру
    50 г пармезану
    сіль
    перець
    рослинне масло

Приготування

Крок 1 Цибулю дрібно нарізати.

Крок 2 Часник дрібно нарізати.

Крок 3 Моркву натерти на середній тертці.

Крок 4 З помідорів зняти шкірку, м'якоть подрібнити у блендері або натерти на тертці.

Крок 5 Цибулю і часник обсмажити на олії.

Крок 6 Додати моркву, обсмажити.

Крок 7 Додати фарш, посолити, поперчити, тушкувати до готовності (приблизно 20-25 хвилин).

Крок 8 Додати помідори, згасити ще 5 хвилин.

Крок 9 Готуємо соус «Бешамель».
Масло розтопити.

Крок 10 Коли масло повністю розтопиться, додати борошно, добре перемішати.
Злегка обсмажити.

Крок 11 Потім тонкою цівкою влити молоко, добре перемішати, довести до кипіння.
Нагрівати до тих пір, поки соус не стане по консистенції нагадувати рідку сметану.
Головне, стежити, щоб не утворилися грудочки.
Соус трохи посолити, за смаком можна додати мускатний горіх або часник.

Крок 12 Сир натерти на середній тертці.

Крок 13 Пармезан натерти на дрібній тертці.

Крок 14 У форму для запікання (у мене форма 25 ? 35 см і заввишки 5 см) викласти листи лазаньї (уважно прочитайте інструкцію на упаковці, деякі фірми пропонують листи лазаньї відварити, деякі - використовувати сухі листи, але я ніколи аркуші не відварюю, вони добре проготавліваются за рахунок соусу).

Крок 15 На листи лазаньї викласти половину м'ясного соусу.

Крок 16 Потім викласти 1/3 соусу «Бешамель».

Крок 17 Посипати половиною натертого сиру.

Крок 18 Накрити листами лазаньї.

Крок 19 Викласти залишився м'ясний соус.

Крок 20 Змастити соусом «Бешамель».

Крок 21 Посипати сиром.

Крок 22 Знову викласти листи.

Крок 23 Змастити соусом «Бешамель».
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.

Крок 24 Готову лазанью вийняти, посипати пармезаном (можна трохи пармезану відкласти, щоб посипати ним готову лазанью), поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.

Крок 25 До лазіння можна подати томатний соус: обсмажити 100 г дрібно нарізаної цибулі і 2 зубчики дрібно нарізаного часнику.
Додати 300 г помідорів (очищених від шкірки і дрібно нарізаних), посолити, поперчити, тушкувати 5-10 хвилин.

Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Другі страви кулінарія онлайн Десерти, напої кулінарна книга Випічка рецепти приготування любовь женщин мужчин отношения салат приготування інгредієнти Риба і морепродукти домашні рецепти Торти і тістечка рецепти покроково Закуски і бутерброди кулінарія рецепти энцеклопедия полового поведения женщин мужчин Перші страви безкоштовна кулінарія Млинці, оладки, сирники рецепти энцеклопедия сексуальных отношений человека энцеклопедия женщины мужчины половые органы любовь женщины и мужчины сексуальные отношения жінки чоловіки спілкування людина життя чоловік відносини з дружиною відносини життя з чоловіком почуття люди компанії робота життя любов дівчина відносини zakuski.com zazhigalochka-bud.ru zakony.fi zhouyi68.com zenskerady.cz zhakypbaev-eskeldi.mektebi.kz zhelezny-port.kherson.ua zozule4ka.com zps.biz.ua zootops.ru accidente car florida lawyer accidente car injury lawyer minnesota accidente car lawyer new york