Рецептів приготування плову дуже-дуже багато!
Я пропоную рецепт, який дуже любимо в нашій сім'ї. Так готує плов мій тато.
Плов виходить ароматний, розсипчастий, соковитий.
Мені важко сказати точно, скільки виходить порцій, але його виходить багато.
З'їдається він швидко.
До плову можна подати овочевий салат, або крупно нарізані помідори з цибулею.
Інгредієнти
Плов. Інгредієнти
1.5 кг м'яса (баранини, свинини або яловичини)
1 кг рису (в ідеалі сорти девзіра)
600 г моркви
500 г цибулі
1 ст.л. зіри
1 ст.л. барбарису
? ст.л. куркуми
1 головка часнику
червоний мелений перець
чорний мелений перець
сіль
рослинне масло
Приготування
Крок 1 Цибулю нарізати соломкою.
Крок 2 М'ясо нарізати невеликими шматочками.
Крок 3 Морква нарізати брусочками.
Крок 4 У великій кількості рослинного масла (близько 150 мл) обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Крок 5 Додати м'ясо, обсмажити.
Крок 6 Додати моркву, тушкувати 5-7 хвилин (кришкою не накривати.)
Крок 7 Додати зіру, барбарис, куркуму, посолити, поперчити, перемішати.
Крок 8 Налити воду так, щоб вона покривала м'ясо.
Накрити кришкою, тушкувати 35-40 хвилин, на середньому вогні.
Крок 9 Рис промити 5-6 разів, в холодній воді.
Крок 10 Потім всипати рис (з м'ясом НЕ перемішувати!), Розрівняти.
Крок 11 Акуратно влити гарячу або теплу воду так, щоб вона покривала рис на 2 см.
Трохи посолити.
Накрити кришкою, варити до тих пір, поки рис не вбере воду.
Крок 12 Потім в серединку покласти часник, втиснути його в рис.
Дерев'яною паличкою зробити отвори (рис і м'ясо не перемішувати) для виходу пари.
Готувати під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин).
Крок 13 Потім все перемішати і подавати до столу.
Смачного!
Я пропоную рецепт, який дуже любимо в нашій сім'ї. Так готує плов мій тато.
Плов виходить ароматний, розсипчастий, соковитий.
Мені важко сказати точно, скільки виходить порцій, але його виходить багато.
З'їдається він швидко.
До плову можна подати овочевий салат, або крупно нарізані помідори з цибулею.
Інгредієнти
Плов. Інгредієнти
1.5 кг м'яса (баранини, свинини або яловичини)
1 кг рису (в ідеалі сорти девзіра)
600 г моркви
500 г цибулі
1 ст.л. зіри
1 ст.л. барбарису
? ст.л. куркуми
1 головка часнику
червоний мелений перець
чорний мелений перець
сіль
рослинне масло
Приготування
Крок 1 Цибулю нарізати соломкою.
Крок 2 М'ясо нарізати невеликими шматочками.
Крок 3 Морква нарізати брусочками.
Крок 4 У великій кількості рослинного масла (близько 150 мл) обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Крок 5 Додати м'ясо, обсмажити.
Крок 6 Додати моркву, тушкувати 5-7 хвилин (кришкою не накривати.)
Крок 7 Додати зіру, барбарис, куркуму, посолити, поперчити, перемішати.
Крок 8 Налити воду так, щоб вона покривала м'ясо.
Накрити кришкою, тушкувати 35-40 хвилин, на середньому вогні.
Крок 9 Рис промити 5-6 разів, в холодній воді.
Крок 10 Потім всипати рис (з м'ясом НЕ перемішувати!), Розрівняти.
Крок 11 Акуратно влити гарячу або теплу воду так, щоб вона покривала рис на 2 см.
Трохи посолити.
Накрити кришкою, варити до тих пір, поки рис не вбере воду.
Крок 12 Потім в серединку покласти часник, втиснути його в рис.
Дерев'яною паличкою зробити отвори (рис і м'ясо не перемішувати) для виходу пари.
Готувати під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин).
Крок 13 Потім все перемішати і подавати до столу.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий