суббота, 28 февраля 2015 г.

Пельмені

Я довго можу розповідати, які це смачні пельмені, але ви краще приготуйте, і спробуйте самі. Є рецепти тесту на воді, є на молоці і воді, але мені найбільше подобається цей варіант.
Тісто виходить м'яке, ніжне, еластичне, з ним дуже приємно працювати.
Обов'язково долучіть до ліплення пельменів сім'ю. Можна включити який-небудь улюблений фільм і провести час весело і корисно. Дайте дітям шматочок тіста і фарш, їм теж дуже сподобається процес. І нехай спочатку у них будуть виходити кострубаті пельмені, але, повірте, вони будуть найсмачніші!
При варінні пельмені відмінно зберігають форму.
Начинка виходить соковита, ароматна.
Подавати пельмені можна зі сметаною, гірчицею, вершковим маслом, 3-6% оцтом.
Зберігаються пельмені в морозилці, термін придатності - близько 6 місяців.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 100-110 штук.
Інгредієнти
Пельмені. Інгредієнти
тісто:

    250 мл молока
    1 яйце
    1 ст.л. рослинного масла
    1 ч.л. солі
    500-550 г борошна

начинка:

    350 г свинини
    350 г яловичини
    200 г цибулі
    сіль
    перець

також:

    3-4 лаврових листки
    5-7 горошин запашного перцю

Приготування

Крок 1 Готуємо тісто.
Борошно висипати в миску, додати яйце, перемішати.

Крок 2 Додати масло.

Крок 3 Додати сіль, перемішати.

Крок 4 Влити молоко, замісити тісто.
Молока може знадобитися трохи менше або більше, ніж вказано в рецепті (залежить від якості і щільності борошна).

Крок 5 З тіста сформувати кульку.

Крок 6 Накрити його харчовою плівкою, залишити на столі на 40-45 хвилин (це необхідно, щоб тісто «дозріло»).

Крок 7 Готуємо начинку.
Пропустити через м'ясорубку свинину, яловичину, цибулю.

Крок 8 Посолити, поперчити.

Крок 9 Добре перемішати.

Крок 10 Тісто розділити на 2 або 3 частини (частинами його зручніше розгортати, поки розкочуєте одну частину тіста, решта покладіть в пакет, щоб тісто не підсохло).
Розкачати тонко, шаром 1-2 мм.

Крок 11 За допомогою склянки, чи формою, вирізати кружки діаметром близько 7 см.

Крок 12 На кожен гурток покласти по 1 ч.л. фаршу.

Крок 13 Скласти навпіл, краї защипнути.

Крок 14 Куточки з'єднати, зліпити.

Крок 15 Викласти пельмені на обробну дошку або піднос (сильно близько викладати не треба), поставити в морозилку.
Після того, як пельмені заморозяться, можна їх перекласти в пакетики.

Крок 16 Пельмені можна варити відразу після ліплення, або заморожені (попередньо розморожувати не треба).
У каструлю (я використовувала каструлю об'ємом 4.5 літра) налити воду, посолити, довести до кипіння.

Крок 17 У киплячу воду додати пельмені.

Крок 18 Додати лавровий лист і запашний перець.

Крок 19 Після того, як пельмені спливуть, варити їх протягом 5-7 хвилин.

Крок 20 Потім дістати, за допомогою шумівки, і подавати до столу.

Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Другі страви кулінарія онлайн Десерти, напої кулінарна книга Випічка рецепти приготування любовь женщин мужчин отношения салат приготування інгредієнти Риба і морепродукти домашні рецепти Торти і тістечка рецепти покроково Закуски і бутерброди кулінарія рецепти энцеклопедия полового поведения женщин мужчин Перші страви безкоштовна кулінарія Млинці, оладки, сирники рецепти энцеклопедия сексуальных отношений человека энцеклопедия женщины мужчины половые органы любовь женщины и мужчины сексуальные отношения жінки чоловіки спілкування людина життя чоловік відносини з дружиною відносини життя з чоловіком почуття люди компанії робота життя любов дівчина відносини zakuski.com zazhigalochka-bud.ru zakony.fi zhouyi68.com zenskerady.cz zhakypbaev-eskeldi.mektebi.kz zhelezny-port.kherson.ua zozule4ka.com zps.biz.ua zootops.ru accidente car florida lawyer accidente car injury lawyer minnesota accidente car lawyer new york