Я довго можу розповідати, які це смачні пельмені, але ви краще приготуйте, і спробуйте самі. Є рецепти тесту на воді, є на молоці і воді, але мені найбільше подобається цей варіант.
Тісто виходить м'яке, ніжне, еластичне, з ним дуже приємно працювати.
Обов'язково долучіть до ліплення пельменів сім'ю. Можна включити який-небудь улюблений фільм і провести час весело і корисно. Дайте дітям шматочок тіста і фарш, їм теж дуже сподобається процес. І нехай спочатку у них будуть виходити кострубаті пельмені, але, повірте, вони будуть найсмачніші!
При варінні пельмені відмінно зберігають форму.
Начинка виходить соковита, ароматна.
Подавати пельмені можна зі сметаною, гірчицею, вершковим маслом, 3-6% оцтом.
Зберігаються пельмені в морозилці, термін придатності - близько 6 місяців.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 100-110 штук.
Інгредієнти
Пельмені. Інгредієнти
тісто:
250 мл молока
1 яйце
1 ст.л. рослинного масла
1 ч.л. солі
500-550 г борошна
начинка:
350 г свинини
350 г яловичини
200 г цибулі
сіль
перець
також:
3-4 лаврових листки
5-7 горошин запашного перцю
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Борошно висипати в миску, додати яйце, перемішати.
Крок 2 Додати масло.
Крок 3 Додати сіль, перемішати.
Крок 4 Влити молоко, замісити тісто.
Молока може знадобитися трохи менше або більше, ніж вказано в рецепті (залежить від якості і щільності борошна).
Крок 5 З тіста сформувати кульку.
Крок 6 Накрити його харчовою плівкою, залишити на столі на 40-45 хвилин (це необхідно, щоб тісто «дозріло»).
Крок 7 Готуємо начинку.
Пропустити через м'ясорубку свинину, яловичину, цибулю.
Крок 8 Посолити, поперчити.
Крок 9 Добре перемішати.
Крок 10 Тісто розділити на 2 або 3 частини (частинами його зручніше розгортати, поки розкочуєте одну частину тіста, решта покладіть в пакет, щоб тісто не підсохло).
Розкачати тонко, шаром 1-2 мм.
Крок 11 За допомогою склянки, чи формою, вирізати кружки діаметром близько 7 см.
Крок 12 На кожен гурток покласти по 1 ч.л. фаршу.
Крок 13 Скласти навпіл, краї защипнути.
Крок 14 Куточки з'єднати, зліпити.
Крок 15 Викласти пельмені на обробну дошку або піднос (сильно близько викладати не треба), поставити в морозилку.
Після того, як пельмені заморозяться, можна їх перекласти в пакетики.
Крок 16 Пельмені можна варити відразу після ліплення, або заморожені (попередньо розморожувати не треба).
У каструлю (я використовувала каструлю об'ємом 4.5 літра) налити воду, посолити, довести до кипіння.
Крок 17 У киплячу воду додати пельмені.
Крок 18 Додати лавровий лист і запашний перець.
Крок 19 Після того, як пельмені спливуть, варити їх протягом 5-7 хвилин.
Крок 20 Потім дістати, за допомогою шумівки, і подавати до столу.
Смачного!
Тісто виходить м'яке, ніжне, еластичне, з ним дуже приємно працювати.
Обов'язково долучіть до ліплення пельменів сім'ю. Можна включити який-небудь улюблений фільм і провести час весело і корисно. Дайте дітям шматочок тіста і фарш, їм теж дуже сподобається процес. І нехай спочатку у них будуть виходити кострубаті пельмені, але, повірте, вони будуть найсмачніші!
При варінні пельмені відмінно зберігають форму.
Начинка виходить соковита, ароматна.
Подавати пельмені можна зі сметаною, гірчицею, вершковим маслом, 3-6% оцтом.
Зберігаються пельмені в морозилці, термін придатності - близько 6 місяців.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 100-110 штук.
Інгредієнти
Пельмені. Інгредієнти
тісто:
250 мл молока
1 яйце
1 ст.л. рослинного масла
1 ч.л. солі
500-550 г борошна
начинка:
350 г свинини
350 г яловичини
200 г цибулі
сіль
перець
також:
3-4 лаврових листки
5-7 горошин запашного перцю
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Борошно висипати в миску, додати яйце, перемішати.
Крок 2 Додати масло.
Крок 3 Додати сіль, перемішати.
Крок 4 Влити молоко, замісити тісто.
Молока може знадобитися трохи менше або більше, ніж вказано в рецепті (залежить від якості і щільності борошна).
Крок 5 З тіста сформувати кульку.
Крок 6 Накрити його харчовою плівкою, залишити на столі на 40-45 хвилин (це необхідно, щоб тісто «дозріло»).
Крок 7 Готуємо начинку.
Пропустити через м'ясорубку свинину, яловичину, цибулю.
Крок 8 Посолити, поперчити.
Крок 9 Добре перемішати.
Крок 10 Тісто розділити на 2 або 3 частини (частинами його зручніше розгортати, поки розкочуєте одну частину тіста, решта покладіть в пакет, щоб тісто не підсохло).
Розкачати тонко, шаром 1-2 мм.
Крок 11 За допомогою склянки, чи формою, вирізати кружки діаметром близько 7 см.
Крок 12 На кожен гурток покласти по 1 ч.л. фаршу.
Крок 13 Скласти навпіл, краї защипнути.
Крок 14 Куточки з'єднати, зліпити.
Крок 15 Викласти пельмені на обробну дошку або піднос (сильно близько викладати не треба), поставити в морозилку.
Після того, як пельмені заморозяться, можна їх перекласти в пакетики.
Крок 16 Пельмені можна варити відразу після ліплення, або заморожені (попередньо розморожувати не треба).
У каструлю (я використовувала каструлю об'ємом 4.5 літра) налити воду, посолити, довести до кипіння.
Крок 17 У киплячу воду додати пельмені.
Крок 18 Додати лавровий лист і запашний перець.
Крок 19 Після того, як пельмені спливуть, варити їх протягом 5-7 хвилин.
Крок 20 Потім дістати, за допомогою шумівки, і подавати до столу.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий