Дуже смачне, ароматне блюдо.
Фарш, завдяки соусу, виходить соковитим. Баклажани надають неповторний аромат і смак.
Я готувала цю запіканку в невеликих (об'ємом близько 250 мл) формочках.
Замість них можна використовувати форму для запікання, розміром близько 15 ? 20 см. Також, можна використовувати горщики.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Запіканка з баклажанами і фаршем з соусом Бешамель. Інгредієнти
500 г баклажанів (або кабачків)
500 г фаршу (будь-якого, за смаком)
500 г помідорів
200 г цибулі
200 г сиру
рослинне масло
сіль
перець
зелень за смаком
соус:
250 мл молока
30 г вершкового масла
30 г борошна
Приготування
Крок 1 Баклажани нарізати кубиками.
Крок 2 Посолити, залишити на 30 хвилин.
Потім промити в холодній воді.
Крок 3 Цибулю дрібно нарізати.
Крок 4 Зелень дрібно покришити.
Крок 5 З помідорів зняти шкірку.
Подрібнити у блендері або натерти на тертці.
Крок 6 На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Крок 7 Додати фарш, посолити, поперчити, смажити 10-15 хвилин.
Крок 8 На рослинному маслі обсмажити баклажани, посолити, поперчити.
Крок 9 Додати помідори, тушкувати близько 5 хвилин.
Крок 10 Додати зелень, перемішати, прибрати з вогню.
Крок 11 Готуємо соус.
Масло розтопити.
Крок 12 Додати борошно, злегка обсмажити.
Крок 13 Додати молоко, посолити, поперчити, добре перемішати.
Як тільки соус почне густіти, прибрати з вогню.
Крок 14 Сир натерти на дрібній тертці.
Крок 15 У формочки для запікання викласти фарш.
Крок 16 Додати соус (бажано, щоб соус просочив фарш).
Крок 17 Викласти баклажани.
Крок 18 Посипати сиром.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
Крок 19
Смачного!
Фарш, завдяки соусу, виходить соковитим. Баклажани надають неповторний аромат і смак.
Я готувала цю запіканку в невеликих (об'ємом близько 250 мл) формочках.
Замість них можна використовувати форму для запікання, розміром близько 15 ? 20 см. Також, можна використовувати горщики.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Запіканка з баклажанами і фаршем з соусом Бешамель. Інгредієнти
500 г баклажанів (або кабачків)
500 г фаршу (будь-якого, за смаком)
500 г помідорів
200 г цибулі
200 г сиру
рослинне масло
сіль
перець
зелень за смаком
соус:
250 мл молока
30 г вершкового масла
30 г борошна
Приготування
Крок 1 Баклажани нарізати кубиками.
Крок 2 Посолити, залишити на 30 хвилин.
Потім промити в холодній воді.
Крок 3 Цибулю дрібно нарізати.
Крок 4 Зелень дрібно покришити.
Крок 5 З помідорів зняти шкірку.
Подрібнити у блендері або натерти на тертці.
Крок 6 На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Крок 7 Додати фарш, посолити, поперчити, смажити 10-15 хвилин.
Крок 8 На рослинному маслі обсмажити баклажани, посолити, поперчити.
Крок 9 Додати помідори, тушкувати близько 5 хвилин.
Крок 10 Додати зелень, перемішати, прибрати з вогню.
Крок 11 Готуємо соус.
Масло розтопити.
Крок 12 Додати борошно, злегка обсмажити.
Крок 13 Додати молоко, посолити, поперчити, добре перемішати.
Як тільки соус почне густіти, прибрати з вогню.
Крок 14 Сир натерти на дрібній тертці.
Крок 15 У формочки для запікання викласти фарш.
Крок 16 Додати соус (бажано, щоб соус просочив фарш).
Крок 17 Викласти баклажани.
Крок 18 Посипати сиром.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
Крок 19
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий