Ця страва - смак дитинства. Мені бабуся готувала подібну кашу. Вона її варила в каструльці, потім укутував в шубу, щоб дати їй пропаритися. Яка смачна кашка виходила!
Ми з Вами приготуємо її трохи по-іншому, запечемо кашу в горщиках.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 5-6 горщиків.
Інгредієнти
Пшоняна каша з гарбузом в горщику. Інгредієнти
гарбуз (чищений необхідно 500 г)
300 г пшона
1 л молока
сіль
вершкове масло
за смаком: цукор, родзинки, курага, чорнослив, цукати і т.д.
Приготування
Крок 1 Пшоно промити в теплій воді.
Крок 2 Чищену гарбуз нарізати кубиками.
Крок 3 Молоко довести до кипіння.
Крок 4 У кипляче молоко покласти гарбуз, варити 5 хвилин.
Крок 5 Додати пшоно, трохи посолити, варити, на невеликому вогні, під кришкою, 10 хвилин.
Крок 6 Кашу перекласти в горщики.
Крок 7 У кожен горщик покласти по шматочку вершкового масла.
Крок 8 Накрити горщики кришкою, поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
У готову кашу, за смаком, можна додати: цукор, родзинки, курагу, чорнослив, цукати і т.д.
Смачного!
Ми з Вами приготуємо її трохи по-іншому, запечемо кашу в горщиках.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 5-6 горщиків.
Інгредієнти
Пшоняна каша з гарбузом в горщику. Інгредієнти
гарбуз (чищений необхідно 500 г)
300 г пшона
1 л молока
сіль
вершкове масло
за смаком: цукор, родзинки, курага, чорнослив, цукати і т.д.
Приготування
Крок 1 Пшоно промити в теплій воді.
Крок 2 Чищену гарбуз нарізати кубиками.
Крок 3 Молоко довести до кипіння.
Крок 4 У кипляче молоко покласти гарбуз, варити 5 хвилин.
Крок 5 Додати пшоно, трохи посолити, варити, на невеликому вогні, під кришкою, 10 хвилин.
Крок 6 Кашу перекласти в горщики.
Крок 7 У кожен горщик покласти по шматочку вершкового масла.
Крок 8 Накрити горщики кришкою, поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
У готову кашу, за смаком, можна додати: цукор, родзинки, курагу, чорнослив, цукати і т.д.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий