Новорічні свята все ближче і ближче.
Пропоную вашій увазі рецепт блюда, яке може зайняти гідне місце на святковому столі, і стати його окрасою.
Качка виходить приголомшлива! Ніжна, ароматна.
На гарнір можна приготувати картоплю або рис.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Качка, фарширована яблуками. Інгредієнти
качка (вагою близько 2.5 кг)
500 г яблук (кислих або кисло-солодких)
50 г (3 ст.л.) журавлини (або брусниці)
10 листочків м'яти (за бажанням)
50 г (3 ст.л.) меду
половина апельсина
сіль
перець
Приготування
Крок 1 М'яту дрібно нарізати.
Крок 2 У яблук видалити серцевину, нарізати кубиками.
Крок 3 До яблук додати журавлину і м'яту.
Крок 4 Перемішати.
Крок 5 Качку вимити, зрізати жир.
Посолити, поперчити (зовні і всередині).
Нафарширувати яблуками з журавлиною.
Крок 6 Зашити (або заколоти зубочистками).
Крок 7 З апельсина вичавити сік (нам знадобиться близько 50 мл соку).
Крок 8 Додати мед, перемішати.
Крок 9 Змастити качку соком з медом.
Крок 10 Покласти в рукав для запікання.
Викласти у форму для запікання.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 2-2.5 годин.
Крок 11
Смачного!
Пропоную вашій увазі рецепт блюда, яке може зайняти гідне місце на святковому столі, і стати його окрасою.
Качка виходить приголомшлива! Ніжна, ароматна.
На гарнір можна приготувати картоплю або рис.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Качка, фарширована яблуками. Інгредієнти
качка (вагою близько 2.5 кг)
500 г яблук (кислих або кисло-солодких)
50 г (3 ст.л.) журавлини (або брусниці)
10 листочків м'яти (за бажанням)
50 г (3 ст.л.) меду
половина апельсина
сіль
перець
Приготування
Крок 1 М'яту дрібно нарізати.
Крок 2 У яблук видалити серцевину, нарізати кубиками.
Крок 3 До яблук додати журавлину і м'яту.
Крок 4 Перемішати.
Крок 5 Качку вимити, зрізати жир.
Посолити, поперчити (зовні і всередині).
Нафарширувати яблуками з журавлиною.
Крок 6 Зашити (або заколоти зубочистками).
Крок 7 З апельсина вичавити сік (нам знадобиться близько 50 мл соку).
Крок 8 Додати мед, перемішати.
Крок 9 Змастити качку соком з медом.
Крок 10 Покласти в рукав для запікання.
Викласти у форму для запікання.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 2-2.5 годин.
Крок 11
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий