Блюдо виходить дуже ситним, особливо сподобається чоловікам.
Інгредієнти вказані на великий казан (об'ємом 7 л), порцій виходить багато, близько 15 або більше.
Якщо ви готуєте на невелику кількість людей, інгредієнти можна сміливо зменшити в 2 або 3 рази.
Соус ідеально підходить до м'яса!
Замість брусниці можна використовувати журавлину, але тоді треба додати трохи більше цукру в соус.
Інгредієнти
Качка, тушкована з капустою і брусничним соусом. Інгредієнти
качка (вагою близько 2 кг)
2 кг капусти
400 г помідорів
1 ст. л. кмину
2-3 гілочки розмарину (за бажанням)
150 г цибулі
150 г моркви
сіль
перець
рослинне масло
соус:
500 г брусниці
250 мл води
2 ст.л. цукру
2 ст.л. крохмалю (без гірки)
Приготування
Крок 1 Цибулю нарізати кубиками.
Крок 2 Моркву натерти на середній тертці.
Крок 3 Помідори нарізати кубиками.
Крок 4 Капусту дрібно нарізати (в комбайні або вручну).
Крок 5 Качку нарізати невеликими шматочками (весь жир бажано видалити).
Крок 6 У казані (або каструлі) на рослинному маслі обсмажити цибулю.
Крок 7 Додати моркву, трохи обсмажити.
Крок 8 Додати качку, злегка обсмажити.
Крок 9 Додати помідори, перемішати, трохи посолити, поперчити, накрити кришкою.
Тушкувати на невеликому вогні близько 30 хвилин.
Крок 10 Додати капусту.
Крок 11 Слідом додати кмин, перемішати, накрити кришкою.
Тушкувати на невеликому вогні близько 45 хвилин.
Крок 12 За бажанням, за 15 хвилин до готовності можна додати гілочки розмарину.
Крок 13 Готуємо соус.
У каструльку покласти брусницю, додати воду і цукор.
Варити 5-7 хвилин.
Крок 14 Крохмаль розмішати в 50 мл холодної води.
Крок 15 Додати до брусниці, довести до кипіння, і відразу прибрати з вогню.
Крок 16 Перемішати в блендері.
Подати до м'яса з капустою.
Смачного!
Інгредієнти вказані на великий казан (об'ємом 7 л), порцій виходить багато, близько 15 або більше.
Якщо ви готуєте на невелику кількість людей, інгредієнти можна сміливо зменшити в 2 або 3 рази.
Соус ідеально підходить до м'яса!
Замість брусниці можна використовувати журавлину, але тоді треба додати трохи більше цукру в соус.
Інгредієнти
Качка, тушкована з капустою і брусничним соусом. Інгредієнти
качка (вагою близько 2 кг)
2 кг капусти
400 г помідорів
1 ст. л. кмину
2-3 гілочки розмарину (за бажанням)
150 г цибулі
150 г моркви
сіль
перець
рослинне масло
соус:
500 г брусниці
250 мл води
2 ст.л. цукру
2 ст.л. крохмалю (без гірки)
Приготування
Крок 1 Цибулю нарізати кубиками.
Крок 2 Моркву натерти на середній тертці.
Крок 3 Помідори нарізати кубиками.
Крок 4 Капусту дрібно нарізати (в комбайні або вручну).
Крок 5 Качку нарізати невеликими шматочками (весь жир бажано видалити).
Крок 6 У казані (або каструлі) на рослинному маслі обсмажити цибулю.
Крок 7 Додати моркву, трохи обсмажити.
Крок 8 Додати качку, злегка обсмажити.
Крок 9 Додати помідори, перемішати, трохи посолити, поперчити, накрити кришкою.
Тушкувати на невеликому вогні близько 30 хвилин.
Крок 10 Додати капусту.
Крок 11 Слідом додати кмин, перемішати, накрити кришкою.
Тушкувати на невеликому вогні близько 45 хвилин.
Крок 12 За бажанням, за 15 хвилин до готовності можна додати гілочки розмарину.
Крок 13 Готуємо соус.
У каструльку покласти брусницю, додати воду і цукор.
Варити 5-7 хвилин.
Крок 14 Крохмаль розмішати в 50 мл холодної води.
Крок 15 Додати до брусниці, довести до кипіння, і відразу прибрати з вогню.
Крок 16 Перемішати в блендері.
Подати до м'яса з капустою.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий