Інгредієнти
Роли. Інгредієнти
1 склянка рису для суші (або круглозерні)
рисовий оцет (або приправа для суші з рисовим оцтом)
водорості норі
сіль
начинка:
малосоленая або копчена риба (сьомга, лосось, форель)
огірок
авокадо
1-2 яйця (для омлету)
креветки
також:
соєвий соус
маринований імбир
васабі
Приготування
Крок 1 Рис відварити до готовності, як зазначено на упаковці.
Якщо Ви використовуєте звичайний, круглозерний рис, його треба добре промити, і засипати в киплячу, підсолену воду, з розрахунку 1 склянка рису, 2 склянки води.
Варити на невеликому вогні, близько 20 хвилин після закипання.
Крок 2 У готовий гарячий рис додати приправу з рисовим оцтом (на 400 г готового рису 3 ст.л.), або зробити заправку: 50 мл рисового оцту, 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. солі.
Крок 3 Яйця збити, посмажити на розігрітій сковороді, змащеній олією.
Крок 4 Готовий омлет нарізати смужками.
Крок 5 Рибу нарізати смужками.
Крок 6 Огірок і авокадо теж нарізати смужками.
Крок 7 У 200 мл води розвести 3 ст.л. рисового оцту.
Крок 8 На бамбуковий килимок покласти лист норі блискучою стороною вниз.
На матову сторону викласти рис, змочуючи руки у воді з оцтом.
Рис викладати таким чином, щоб зверху залишилася смужка шириною 1.5-2 см.
Крок 9 Відступивши від нижнього краю 1 см, викласти рибу, огірок, авокадо.
Крок 10 Також можна зробити таку начинку: креветки, омлет, авокадо.
Крок 11 Починаємо згортати. Акуратно піднімаємо край килимка.
Крок 12 Потім загинаємо його таким чином, щоб край торкнувся рису.
Крок 13 Далі край килимка піднімаємо, і прокатуємо норі з начинкою вперед.
Крок 14 Після цього викладаємо на обробну дошку, занурюємо гострий ніж у воду з оцтом (це робиться для того, щоб рис не прилипав до ножа), і нарізаємо шматочки шириною 1.5-2 см.
Крок 15 Подаємо суші з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.
Детальніше про все, що потрібно для суші, дивіться тут:
Все, що потрібно для суші .
Смачного!
Роли. Інгредієнти
1 склянка рису для суші (або круглозерні)
рисовий оцет (або приправа для суші з рисовим оцтом)
водорості норі
сіль
начинка:
малосоленая або копчена риба (сьомга, лосось, форель)
огірок
авокадо
1-2 яйця (для омлету)
креветки
також:
соєвий соус
маринований імбир
васабі
Приготування
Крок 1 Рис відварити до готовності, як зазначено на упаковці.
Якщо Ви використовуєте звичайний, круглозерний рис, його треба добре промити, і засипати в киплячу, підсолену воду, з розрахунку 1 склянка рису, 2 склянки води.
Варити на невеликому вогні, близько 20 хвилин після закипання.
Крок 2 У готовий гарячий рис додати приправу з рисовим оцтом (на 400 г готового рису 3 ст.л.), або зробити заправку: 50 мл рисового оцту, 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. солі.
Крок 3 Яйця збити, посмажити на розігрітій сковороді, змащеній олією.
Крок 4 Готовий омлет нарізати смужками.
Крок 5 Рибу нарізати смужками.
Крок 6 Огірок і авокадо теж нарізати смужками.
Крок 7 У 200 мл води розвести 3 ст.л. рисового оцту.
Крок 8 На бамбуковий килимок покласти лист норі блискучою стороною вниз.
На матову сторону викласти рис, змочуючи руки у воді з оцтом.
Рис викладати таким чином, щоб зверху залишилася смужка шириною 1.5-2 см.
Крок 9 Відступивши від нижнього краю 1 см, викласти рибу, огірок, авокадо.
Крок 10 Також можна зробити таку начинку: креветки, омлет, авокадо.
Крок 11 Починаємо згортати. Акуратно піднімаємо край килимка.
Крок 12 Потім загинаємо його таким чином, щоб край торкнувся рису.
Крок 13 Далі край килимка піднімаємо, і прокатуємо норі з начинкою вперед.
Крок 14 Після цього викладаємо на обробну дошку, занурюємо гострий ніж у воду з оцтом (це робиться для того, щоб рис не прилипав до ножа), і нарізаємо шматочки шириною 1.5-2 см.
Крок 15 Подаємо суші з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.
Детальніше про все, що потрібно для суші, дивіться тут:
Все, що потрібно для суші .
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий