понедельник, 9 марта 2015 г.

Різотто з беконом і болгарським перцем

Різотто - популярна страва італійської кухні.
Правильно приготоване різотто повинно мати кремову консистенцію, при цьому рис повинен бути трохи недоготовлен, серединка рисинки повинна залишатися твердою.
Різотто можна робити з різними добавками - гриби, м'ясо, риба.
Ми зробимо з беконом і болгарським перцем.
Дуже рекомендую використовувати саме ті продукти, які вказані в інгредієнтах. Це стосується рису і сиру.
Будь-яка заміна - вже інше блюдо, можливо, не менш смачне.
Замість м'ясного бульйону можна використовувати овочевий бульйон, або просто окріп. Але з бульйоном, все-таки, набагато смачніше (з курки, яка варилася для бульйону, можна приготувати салат або жульен).
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4-6 порцій.
Інгредієнти
Різотто з беконом і болгарським перцем. Інгредієнти
бульйон:

    половина курки (близько 1 кг)
    200 г моркви
    200 г цибулі
    перець горошок (5-7 шт)
    лавровий лист (2-3 шт)
    2 ст.л. сушеної трави (у мене майоран і чебрець)
    сіль

також:

    300 г рису Арбор (або Карнаролі)
    150 г цибулі
    150 мл білого сухого вина
    200 г бекону
    200 г болгарського перцю
    100 г пармезану
    4 ст.л. вершкового масла

Приготування

Крок 1 Готуємо бульйон.
Курку розрізати НЕ невеликі шматочки.

Крок 2 Цибулю і моркву крупно нарізати.

Крок 3 Курку, цибулю і моркву залити 2 л води.
Додати перець горошок, накрити кришкою.
Варити 1 годину (накип прибирати).

Крок 4 Через годину додати сушені трави, трохи посолити.
Варити 30 хвилин.
За 10 хвилин до готовності додати лавровий лист.

Крок 5 Готовий бульйон процідити.
Нам знадобиться 1.5 л гарячого бульйону.
Щоб він не охолов, поставте його на плиту, на середній вогонь.

Крок 6 Бекон дрібно нарізати.

Крок 7 Перець очистити від насіння, нарізати кубиками.

Крок 8 Бекон обсмажити.

Крок 9 Додати перець, смажити до тих пір, поки перець не стане м'яким (близько 10 хвилин).

Крок 10 Цибулю дрібно нарізати.

Крок 11 Сир натерти на дрібній тертці.

Крок 12 Розтопити 2 ст.л. вершкового масла.

Крок 13 Додати цибулю, обсмажувати його до тих пір, поки він не стане м'яким і прозорим (до золотистого кольору доводити не треба).

Крок 14 Додати рис, добре перемішати, обсмажити протягом 1 хв.

Крок 15 Додати вино, добре перемішати.
Смажити до тих пір, поки вино не випарується (1-2 хв.).

Крок 16 Додати трохи (близько 100 мл) гарячого бульйону, добре перемішати.

Крок 17 Дати бульйону вбратися (при безперервному помішуванні).

Крок 18 Знову додати трохи бульйону

Крок 19 Дати вбратися.

Крок 20 Коли бульйону залишиться близько половини, до рису додати бекон і перець.
Продовжити додавати бульйон.
У загальній складності, рис повинен готуватися 20 хв, і за цей час весь бульйон повинен бути використаний.

Крок 21 В кінці приготування додати 2 ст.л. вершкового масла.

Крок 22 І сир.

Крок 23 Добре перемішати.
Якщо необхідно, посолити, поперчити.

Крок 24 Подавати відразу ж.
Повторно не розігрівати.

Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Другі страви кулінарія онлайн Десерти, напої кулінарна книга Випічка рецепти приготування любовь женщин мужчин отношения салат приготування інгредієнти Риба і морепродукти домашні рецепти Торти і тістечка рецепти покроково Закуски і бутерброди кулінарія рецепти энцеклопедия полового поведения женщин мужчин Перші страви безкоштовна кулінарія Млинці, оладки, сирники рецепти энцеклопедия сексуальных отношений человека энцеклопедия женщины мужчины половые органы любовь женщины и мужчины сексуальные отношения жінки чоловіки спілкування людина життя чоловік відносини з дружиною відносини життя з чоловіком почуття люди компанії робота життя любов дівчина відносини zakuski.com zazhigalochka-bud.ru zakony.fi zhouyi68.com zenskerady.cz zhakypbaev-eskeldi.mektebi.kz zhelezny-port.kherson.ua zozule4ka.com zps.biz.ua zootops.ru accidente car florida lawyer accidente car injury lawyer minnesota accidente car lawyer new york