Напевно, всі дивилися мультфільм про щурика, який дуже любив готувати?
Після перегляду я дуже захотіла приготувати «Рататуй», але саме такий, який готував Ремі. Рецепти, які я зустрічала, зовсім не були схожі.
І ось чоловік на одному американському сайті знайшов рецепт і перевів. Я дещо змінила і пропоную Вам спробувати Рататуй в такому варіанті.
Із зазначеної кількості інгредієнтів вийшло 2 форми таких, як на фото.
Інгредієнти
Рататуй. Інгредієнти
соус:
350 г болгарського перцю
350 г помідорів
200 г цибулі
2-3 гілочки чебрецю (за бажанням)
сіль
рослинне масло
овочі:
500 г цукіні або кабачків
500 г баклажанів
500 г помідорів
заправка:
5 ст.л. рослинного масла
2-3 зубчики часнику
зелень за смаком
сіль
перець
за бажанням:
бальзамічний оцет
Приготування
Крок 1 Готуємо соус.
Перець викласти у форму для запікання, поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів до тих пір, поки шкірка не почне чорніти (близько 30 хвилин).
Крок 2 Гарячий перець покласти в поліетиленовий пакет, залишити остигати.
Крок 3 Потім перець очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками.
Крок 4 Цибулю і часник дрібно покришити.
Крок 5 Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками.
Крок 6 На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Крок 7 Додати перець, смажити 2-3 хвилини.
Крок 8 Додати помідори, посолити, смажити до тих пір, поки соус не почне густіти (близько 5-7 хвилин).
Крок 9 Перекласти соус в блендер, подрібнити.
Крок 10 Додати листочки чебрецю, перемішати.
Крок 11 Викласти соус в форму, розрівняти.
Крок 12 Цукіні нарізати дуже тонкими кружечками.
Я всі овочі різала на спеціальній тертці.
Крок 13 Баклажани нарізати тонкими кружечками.
Якщо баклажани гіркі, їх треба посолити, залишити на 30 хвилин, потім промити в холодній воді, віджати.
Крок 14 Помідори нарізати тонкими кружечками.
Крок 15 У форму, чергуючи, викласти баклажани, помідори, цукіні.
Крок 16 Готуємо заправку.
Зелень дрібно покришити.
Крок 17 Змішати масло, зелень, часник. Посолити, поперчити.
Крок 18 Овочі полити заправкою.
Крок 19 Форму накрити фольгою.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом години.
Якщо овочі не будуть готові, поставити їх в духовку і запікати до готовності.
При бажанні, при подачі можна збризнути овочі бальзамічним оцтом.
Смачного!
Після перегляду я дуже захотіла приготувати «Рататуй», але саме такий, який готував Ремі. Рецепти, які я зустрічала, зовсім не були схожі.
І ось чоловік на одному американському сайті знайшов рецепт і перевів. Я дещо змінила і пропоную Вам спробувати Рататуй в такому варіанті.
Із зазначеної кількості інгредієнтів вийшло 2 форми таких, як на фото.
Інгредієнти
Рататуй. Інгредієнти
соус:
350 г болгарського перцю
350 г помідорів
200 г цибулі
2-3 гілочки чебрецю (за бажанням)
сіль
рослинне масло
овочі:
500 г цукіні або кабачків
500 г баклажанів
500 г помідорів
заправка:
5 ст.л. рослинного масла
2-3 зубчики часнику
зелень за смаком
сіль
перець
за бажанням:
бальзамічний оцет
Приготування
Крок 1 Готуємо соус.
Перець викласти у форму для запікання, поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів до тих пір, поки шкірка не почне чорніти (близько 30 хвилин).
Крок 2 Гарячий перець покласти в поліетиленовий пакет, залишити остигати.
Крок 3 Потім перець очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками.
Крок 4 Цибулю і часник дрібно покришити.
Крок 5 Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками.
Крок 6 На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Крок 7 Додати перець, смажити 2-3 хвилини.
Крок 8 Додати помідори, посолити, смажити до тих пір, поки соус не почне густіти (близько 5-7 хвилин).
Крок 9 Перекласти соус в блендер, подрібнити.
Крок 10 Додати листочки чебрецю, перемішати.
Крок 11 Викласти соус в форму, розрівняти.
Крок 12 Цукіні нарізати дуже тонкими кружечками.
Я всі овочі різала на спеціальній тертці.
Крок 13 Баклажани нарізати тонкими кружечками.
Якщо баклажани гіркі, їх треба посолити, залишити на 30 хвилин, потім промити в холодній воді, віджати.
Крок 14 Помідори нарізати тонкими кружечками.
Крок 15 У форму, чергуючи, викласти баклажани, помідори, цукіні.
Крок 16 Готуємо заправку.
Зелень дрібно покришити.
Крок 17 Змішати масло, зелень, часник. Посолити, поперчити.
Крок 18 Овочі полити заправкою.
Крок 19 Форму накрити фольгою.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом години.
Якщо овочі не будуть готові, поставити їх в духовку і запікати до готовності.
При бажанні, при подачі можна збризнути овочі бальзамічним оцтом.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий