Дуже смачна страва!
Не знаю, з чим порівняти за смаком перепелів, але точно не з куркою.
Важливо перепелів не пересушити.
Орієнтуйтеся на свою духовку - можливо, час запікання доведеться зменшити або збільшити. Щоб перевірити готовність перепелів, проткніть їх ножем. Якщо виділяється світла рідина - перепела готові.
Овочі можна готувати окремо, вони виходять ароматними і соковитими, завдяки бекону. Замість бекону можна використовувати вершкове масло - розкласти його невеликими шматочками зверху на овочі.
Розумію, що приплив зустріти у продажу дуже складно, тому замість них раджу використовувати курячі стегна або гомілки. Час запікання в такому випадку треба збільшити приблизно до 45 хвилин або години.
Інгредієнти
Перепели, мариновані у вині, запечені з овочами і беконом. Інгредієнти
500 г перепелів
700 г картоплі
400 г брокколі
150 г моркви
150 г цибулі
200 г бекону (сирокопченого)
5-6 гілочок чебрецю (або 1 ст.л. сушеного чебрецю, майорану, орегано)
сіль
перець
маринад:
300 мл вина (будь-якого, за смаком, я використовувала червоне напівсолодке)
2 ст.л. оцту 6-9% (я використовувала оцет червоного вина)
3 гілочки чебрецю (або 1 ч.л. сушеного чебрецю, майорану, орегано)
Приготування
Крок 1 Перепелів розрізати вздовж по грудях.
Крок 2 Готуємо маринад.
Змішати вино, оцет, чебрець (додати тільки листочки, звільнити від гілочок), трохи посолити.
Крок 3 Покласти перепелів в маринад, поставити в холодильник на 1-2 години.
Крок 4 Цибулю нарізати півкільцями.
Крок 5 Бекон нарізати невеликими шматочками.
Крок 6 Картоплю нарізати кружечками.
Крок 7 Морква нарізати кружечками, додати до картоплі.
Крок 8 Також додати брокколі (можна не розморожувати), бекон, цибулю, трохи посолити, поперчити.
Крок 9 Форму для запікання (я використовувала форму 20 ? 30 см) трохи змастити маслом, викласти овочі з беконом.
Крок 10 Викласти гілочки чебрецю (або посипати сушеними травами, якщо використовуєте їх).
Крок 11 На овочі викласти перепелів.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
Потім форму дістати, змастити перепелів рослинним маслом, поставити ще на 15 хвилин.
Як тільки перепела будуть готові, їх треба вийняти.
Якщо овочі не пропеклися, перемішати їх, накрити фольгою, запікати до готовності.
Подати перепелів можна з зеленим салатом і свіжими овочами.
Смачного!
Не знаю, з чим порівняти за смаком перепелів, але точно не з куркою.
Важливо перепелів не пересушити.
Орієнтуйтеся на свою духовку - можливо, час запікання доведеться зменшити або збільшити. Щоб перевірити готовність перепелів, проткніть їх ножем. Якщо виділяється світла рідина - перепела готові.
Овочі можна готувати окремо, вони виходять ароматними і соковитими, завдяки бекону. Замість бекону можна використовувати вершкове масло - розкласти його невеликими шматочками зверху на овочі.
Розумію, що приплив зустріти у продажу дуже складно, тому замість них раджу використовувати курячі стегна або гомілки. Час запікання в такому випадку треба збільшити приблизно до 45 хвилин або години.
Інгредієнти
Перепели, мариновані у вині, запечені з овочами і беконом. Інгредієнти
500 г перепелів
700 г картоплі
400 г брокколі
150 г моркви
150 г цибулі
200 г бекону (сирокопченого)
5-6 гілочок чебрецю (або 1 ст.л. сушеного чебрецю, майорану, орегано)
сіль
перець
маринад:
300 мл вина (будь-якого, за смаком, я використовувала червоне напівсолодке)
2 ст.л. оцту 6-9% (я використовувала оцет червоного вина)
3 гілочки чебрецю (або 1 ч.л. сушеного чебрецю, майорану, орегано)
Приготування
Крок 1 Перепелів розрізати вздовж по грудях.
Крок 2 Готуємо маринад.
Змішати вино, оцет, чебрець (додати тільки листочки, звільнити від гілочок), трохи посолити.
Крок 3 Покласти перепелів в маринад, поставити в холодильник на 1-2 години.
Крок 4 Цибулю нарізати півкільцями.
Крок 5 Бекон нарізати невеликими шматочками.
Крок 6 Картоплю нарізати кружечками.
Крок 7 Морква нарізати кружечками, додати до картоплі.
Крок 8 Також додати брокколі (можна не розморожувати), бекон, цибулю, трохи посолити, поперчити.
Крок 9 Форму для запікання (я використовувала форму 20 ? 30 см) трохи змастити маслом, викласти овочі з беконом.
Крок 10 Викласти гілочки чебрецю (або посипати сушеними травами, якщо використовуєте їх).
Крок 11 На овочі викласти перепелів.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
Потім форму дістати, змастити перепелів рослинним маслом, поставити ще на 15 хвилин.
Як тільки перепела будуть готові, їх треба вийняти.
Якщо овочі не пропеклися, перемішати їх, накрити фольгою, запікати до готовності.
Подати перепелів можна з зеленим салатом і свіжими овочами.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий